12
آگوست

INNOVATION

نوشته جناب آقای علیرضا قائد شرف-زمستان 1399

Origin

Innovation:

noun
in·​no·​va·​tion | \ ˌi-nə-ˈvā-shən  \

Definition of innovation:

1: a new idea, method, or device.
Ex: The company’s latest innovation is a talking car.
2: the introduction of something new.
Ex: Consumers are looking for innovation.

معنی نوآوری به فارسی:به فارسی
نوآوری
[innovation] [حقوق، مدیریت-مدیریت فنّاوری] اختراع یا ایده ای نو که در عمل به کار گرفته شود و ارزش افزا باشد.
نوآوری، بکارگیری ایده های نوین ناشی از خلاقیت است. در واقع به پیاده ساختن ایدهٔ ناشی از خلاقیت که به صورت یک محصول یا خدمت تازه ارائه شود، نوآوری گویند. نوآوری با ایده پردازی و اختراع تفاوت دارد. اختراع به معنای «پدیدآوردن محصول جدید» است، اما نوآوری فراتر از آن است و به معنای «معرفی محصولی تازه» است که با ابداع و عرضه صورت می گیرد.
نوآوری کلمه ای مرکب از نو آوری است. در فرهنگ معین واژه نو به معنی تازه، جدید در مقابل کهنه و کهن( از باب دستوری صفت ) (ج2 : ص1981) مطرح شده است . همچنین لغت نامه دهخدا آنرا به معنی عمل نو آور، ابتکار، ابداع و بدعت گذاری آورده است (ج.13 ص30131) در ادبیات مدیریت واژه نوآوری Innovation  از منظر اصطلاحی به معنی فرآیند کسب اندیشه ای خلاق و تبدیل آن به محصول، خدمت یا یک روش عملیاتی مفید است (رابینز .1988 . 258)

در کتاب دانشنامه دیزاین از نشر مشکی نوآوری این گونه معرفی شده است:
نوآوری در دیزاین یعنی تحول در توسعه، تولید، پخش یا مصرف یک مصنوع، محیط یا سیستمی که مصرف کننده‌ی فرضی یا مخاطبِ هدف گمان میکند متفاوت است با نمونه های ماقبل خود.
در این معنا نوآوری از “اختراع” متمایز است، از این لحاظ که نوآوری تنها زمانی معنی خواهد داشت که نمونه‌های قبلی یک محصول آزموده شده باشند و همچنین نتایجی که آن نوآوری به دنبال خواهد داشت نیز سنجیده شده باشند.
به بیان دیگر، نوآوری تنها میتواند در یک زنجیره‌ی پیوسته وجود داشته باشد، که هم به تولیدات پیشین خود وابسته است، و هم چگونگی دریافت آن از جانب مخاطب اهمیت دارد.
به عنوان مثال، یک محصول یا فرایند هرچقدر هم که عرف ها را بشکند تنها وقتی نوآورانه قلمداد میشود که عموم آنرا اینچنین ببینند. البته بسیاری از نوآورانه ترین آثار سده بیست و یکم نه تنها حاصل پیشرفت های عظیم تکنولوژیک بوده اند، بلکه حاصل کاربست دوباره تکنولوژی‌ها و روش های موجود و استفاده از روش های سایر زمینه ها در عرصه‌ی بازار بوده اند.
نوآوری مستلزم این است که یک جامعه تعاریف و دیدگاه‌ها یا شرایط نوینی پیدا کرده باشد؛ بنابراین، برای اینکه بتوان موردی را “نوآورانه” نامید، مسئله‌ی نفوذ و اسقبال آن در جامعه از اهمیت زیادی برخوردار میشود.
نوآوری در دیزاین حاصل فرآیندی یافت گرایانه است. در این فرآیند دیزاینرها به جای آنکه صرفا در پی حل یک مسئله خاص باشند، شماری از راه حل های ممکن و همچنین تناقض‌ها و راه‌حل‌های ممکن و همچنین تناقض ها و راه حل های دیگر و نتایج آن راه‌حل‌ها را میسنجند. بدین صورت، فرآیند نوآوری در دیزاین، روابط و شباهت هایی را که معمولا در برخورد با مسائل پیچیده یا چند وجهی رخ میدهند آشکار میکند.
نوآوری، هرچند نمیتوان نمیتوان نتایج کمی آنرا در خلال فرآیند دیزاین و تولید سنجید، از عوامل کلیدی موفقیت های دائمی شرکت های امروز است. این امر که امروزه واقعیتی بدیهی شده است سبب شده مدیرانی که در گذشته رویکرد بهره‌ورانه داشته باشند، هزینه های بیشتری صرف رویکرد کیفی‌ترِ یافت‌گرایانه(نظیر همکاری، استقلال، خلاقیت، دیزاین کاربر محور و …) کنند تا فرهنگ نوآوری را در استودیو‌ها و شرکت ها جا بیندازند. نوآوری واقعی دقیقا در همین نقطه برخورد “تفکر مدیریتی” و “تفکر مبتنی بر دیزاین” زاده میشود.
کوتاه آنکه نوآوری در دیزاین فرآیندی پیچیده در رابطه با توسعه، کاربست و پذیرش راه حلی نو برای یک مسئله است؛ بنابراین میتوان آنرا فراتر از ایده‌پردازی صرف دانست.

ارتباط این کلیدواژه با دیزاین از زبان خودم:
طرح هر چه‌قدر نوآورانه‌تر باشد، برای طراح یا گروه طراحی یا شرکت تولید کننده، ارزش افزوده بسیار زیادی به همراه خواهد داشت و موفقیت های بیشماری را به همراه خواهد داشت. در شرایط فعلی، شرکت هایی برنده هستند که نوآوری را چاشنی محصولات خود کرده و روی به چالش های جدید آوردند.
شاید رویکرد اختراع کمرنگ شده باشد اما “نوآوری” کلید برون رفت شرکت‌ها از مشکلات رقابت با دیگر شرکت ها و نیاز مصرف کننده ها هست.
شاید بهترین مثال زنده و حاضر برای بیان ارزش افزوده نوآوری، آقای “الون ماسک” و دو شرکت تحت مالکیت وی “Space X” و “تسلا موتورز” باشد که یکی با طرح تولید خودروی برقی پا به عرصه رقابت با شرکت های خودروسازی گذاشت و یک به یک شرکت ها را از میدان رقابت به در کرد؛ و دیگری برای ارسال محموله های فضایی به فضا و باز استفاده کردن از راکت فضاپیما دنیای فعلی را دگرگون کرده است.
مازاد بر موفقیت های کلانی که نوآوری برای شرکت هایش به ارمغان آورد، در حال حاضر که در حال نگارش این متن هستم، دومین فرد ثروتمند روی زمین میباشد با دارایی‌ای در در حدود 188 میلیارد دلار!!

راکت‌های فضاپیما که در حال فرود هستند و مجددا در پرتاب های بعدی مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

آقای الون ماسک در حال معرفی تسلا مدل X ، خودرویی تمام برقی با قابلیت خودران.
منابع:
کتاب دانشنامه دیزاین- نوشته میشائیل ارل هاف- ترجمه منظر محمدی- نشر مشکی- صفحه 537

https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/innovation
https://www.dictionary.com/browse/innovation